2 spareribs van Visser - Lunteren
Als eerste het vlies eraf gehaald en vervolgens ingesmeerd met Worcester-saus. Voorzien van een rub van T-Rex Original BBQ-rub en 12uur laten marineren in de koelkast.
BBQ op temperatuur gebracht naar 100-110gr met de snake methode. Bovenop de Briketten nog 2 chunks kersenhout gelegd. Daaronder 2 lekbakjes in de BBQ gelegd, half gevuld met kokend water.
De ribs indirect 3uur gegaard. Na de eerste 3uur, heb ik aluminiumfolie dubbelgevouwen en daarop een sparerib gelegd en ingesmeerd met Sweet Baby Ray’s - Sweet & Spicy BBQ sauce. Daarna de folie dichtgevouwen. Uiteraard met beide gedaan. en weer teruggelegd op de BBQ.
Na 1,5uur nog wat houtskool aangemaakt om ze het laatste half uurtje nog af te grillen.
Nadat ze 2uur ingepakt op de BBQ hadden gelegen, de spareribs er vanaf gehaald en uitgepakt. Ze waren goed gaar, want ze braken af in stukken.
Nog een keer licht ingesmeerd met de Sweet & Spicy sauce en indirect op de BBQ gelegd met de hetere houtskool. Temperatuur rond de 180grade aangehouden en half uurtje afgegrild.
Geweldig malse spareribs gegeten, lekker spicy maar niet té pittig!
Lekker gaar, schone bones.