MAHARE
BBQ en Indische gerechten

Rendang

Ingrediënten:

1 kg Dikke Rib in blokjes

5 Kimiri noten (in de vijzel fijn gemaakt)

2 teentjes knoflook (fijn gehakt)

1 ui (gesnippert, niet te grof en niet te klein)

½ tl Koenir

1 tl Djahe

1½ tl Zout

1 tl Sambal Oelek

1 Buillon blok (verkruimelen)

¼ Blok santen (niet vloeibaar dus)

½ Kopje melk

1 Kopje water

2 Sallam

2 Djeroek Perout

1 Serreh 


Bereidingswijze

Rundvlees aanbraden in wat boter

Ui en knoflook meebakken en daarna de Kimiri

Overige ingredienten toevoegen en minimaal 1½ - 2 uur laten stoven. Hoe langer hoe lekkerder, let wel op dat het niet droogkookt. Nog lekkerder is vandaag maken en morgen opeten 😊

 

Bron: Oma M.L. Kuypers