1 blok Tempeh
1 grote ui of 2 kleine (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (in kleine stukjes hakken)
2 Sallam
Laos
1 tomaat (blokjes gesneden)
Suiker
Ketjap
Olie
Klontje boter
Bereidingswijze:
Tempeh als eerste weken in zout water, na een half uurtje of langer droogdeppen en in fijne reepjes snijden. Vul vervolgens een pan met olie en bak de Tempeh bruin en krokant en laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Vervolgens een klontje boter in de pan en de ui en knoflook krokant bakken. Voeg de tomaat toe en daarna de sallam en laos. Daarna de suiker erbij en kort meebakken. Als laatste voeg je de ketjap toe en de gebakken tempeh. Goed omroeren en af laten koelen.
Dit gerecht dient koud gegeten te worden en moet lekker zoet zijn.
Bron: Oma M.L. Kuypers